mandag 29. november 2010

Nei nei nei NEIIIIIII

Jeg er knust!! veit ikke hva jeg skal gjøre av meg.. kameraet mitt ble igjen i Lillestrøm på lørdag! KRISE!!!!!!!
Det er adventshage i barnehagen i dag, siste adventshagen for guttungen vel å merke og vi har ikke kamera!! Enda STØRRE KRISE!! Off så skuffa jeg er!! Vi skal hente det på lørdag når jeg skal kjøre gutta mine til Gardermoen, de skal på guttetur til Island nemlig. :) Men de skal jo ha med seg kameraet sånn at de kan dokumentere reisen. Nei og nei, uten kamera i TO UKER!! og så i desember da!!
Vel, jeg overlever nok men dette blir to harde uker..

Ellers er alt bra, vi har vært på to bursdagsfeiringer i helga så nå trenger vi ikke mere sukker før juleaften!
Etter at jeg kom hjem i går og ungene var lagt fikk jeg for meg at jeg måtte ommøblere i stua.. jepp, det hender jeg kommer på sånne ting når ungene har lagt seg og gjerne har sovet en stund og klokka har begynt å nærme seg 22:00 eller mere. Er det flere som lider av dette syndromet?? Hvis det er det, så lurer jeg på om det kanskje bør opprettes en støttegruppe for pårørende?!? Maskinisten har blitt så og si imun for mine ommøbleringer, så han sier bare "greit" når jeg overbringer nyheten om at jeg vil flytte sykroken min over til veggen på den andre siden av spisestua, skjenken som står der sybordet skal være skal inn på kjøkkenet og fryseren som står på kjøkkenet skal ned i kjelleren.. deretter skal den galmle skolepulten flyttes fra vinduet over til den veggen der sybordet sto.. Hehe sånn går det når man ikke har mulighet for å pusse opp, da må man ommøblere i stedenfor ;) Nå skal jeg prøve å få ting på plass og angripe tøylasset som venter på å bli brettet!!
Og siden jeg synes det er så stusselig med innlegg uten bilde så skal dere få noen bilder av lille H som var syk hjemme sammen med a mor i forrige uke..

Brødskive med snøfrisk er bare så godt :)


Tøyse jente :)

Jeg tenkte jeg skulle forklare litt om julemarkedet i barnehagen og hvorfor foreldrene må ha med hjemmelagde ting for å selge der.
Dette er en del av konseptet i Steiner skolen/barnehagene. Julemarkedet blir holdt hvert år og er en dugnad som foreldre til barn i Steiner skole/barnehage plikter å være med på. De skal ha med seg varer som skal kunne selges til en viss sum(avhenger av forskjellige skoler/barnehager har jeg skjønnt), i vårt tilfelle 500kr for 1 barn eller 750kr for 2 eller flere barn. Det er Foreldrerådet(FAU) som arangerer julemarkedet og det er de som råder over pengene som kommer inn. Pengene blir brukt til å sponse f.eks. bussturer til barna når de skal på tur, leker som skal brukes i barnehagen, foredrag for foreldre  + mm. Det skal være gunstig å handle på julemarkedet så varene er ikke priset like høyt som mange andre steder der det blir solgt håndlagde ting, vi tar i grunn ikke penger for arbeidet som er lagt i grunn for å lage tingene. Barna synes det er stas å gå rundt og kunne kjøpe julegaver til familie og venner.
Jeg synes dette er kjempemoro men vet at noen foreldre som kun har valgt denne barnehagen fordi den ligger nærmest hjemmet synes ikke dette er like moro. Men men jeg mener nå at har du søkt barnet ditt til en Steiner barnehage så må man bare følge de "lover og regler" som gjelder der akkurat som i de andre kommunale eller private barnehagene :)

onsdag 24. november 2010


Vi var på julemarked i barnehagen til ungene på lørdag. Så på julespill, fisket pepperkakefisker, spiste kaker, vafler og pølser, handlet noen julegaver og hadde det rett og slett inmari koselig :)
Jeg sydde noen kjoler til julemarkedet, da alle foreldrene skal ha med seg noe hjemmelaget til å selge.
 Sydde hele fem kjoler
 Denne gule og grønne herligheten fikk bli med meg hjem igjen da den ikke ble solgt! Stakkars!! Men jeg fikk bestilling på to sånne i større størrelser til et par søstre :)
Hvis noen er interessert så er det mulig å få kjøpe den (kanskje jeg skulle få laget meg en epla butikk??), den er i størrelse 92. :)

De to siste synes jeg ble så kule at jeg vurderer å sy nesten maken til min datter :)

I kveld må jeg sette meg ned ved symaskinen igjen og sy en gave til ei tulle på 4 år som vi skal på bursdagsfeiring til på lørdag :)

Ha en super onsdagskveld alle sammen!!

onsdag 17. november 2010

Da har min lille sønn blitt 5 år!! Gud, som tiden flyr!! Vi hadde en fantastisk feiring, både lørdag, søndag og i barnehagen på mandag :) Jeg var rimelig sliten etter kakebaking og pynting da jeg motvillig måtte opp på mandagsmorran!
Lørdag var det barnehagegutta som kom på bursdagsfeiring, det var høylytt selv om de bare var 6stk!
Det ble bestilt Kaptein Sabeltann kake..


Stolt av kaka si ser det ut som :) 

Søndag, på selveste bursdagen hadde vi venner og familie på besøk og siden det var Cupfinale så måtte vi jo ha Godset kake!!  Når det er sagt så må jeg nok legge til at både jeg om min ektemann er laaaangt under middels fotballintreserte!! Så dette genet er jeg litt usikker på hvor kommer fra.. men når han først intesserer seg for fotball så må man jo passe på at han ihverfall heier på riktig lag!! ;)
Vi er Godset fra Drammen, det er ekte kjærlighet! Godset fra Drammen i all evighet! Helt til Strømsøåsen faller, og til ælva tørker inn, er Godset fra Drammen klubben min!!
(denne sangen var mer populær en bursdagssangen i dette hjemmet i helga)
Vi var litt usikkere på hva slags kake jeg skulle lage til barnehagen, han ønsket seg jo egentlig Lynet McQueen.. MEN siden Godset vant Cupfinalen så ville han jo ha med Godset kake i barnehagen også!!
Jeg kjente at jeg hadde fått litt opp i halsen av sukkerpasta så jeg tok smørkrem i steden.
 Bursdagseventyret blir lest :)
 Hopper inni det 5 aldersåret med hjelp av to gode venner
Og DER var han inne i det 5 året ;)

Ha en super onsdag alle sammen! Nå skal jeg sette meg ved symaskinen og sy sammen noen kjoler til julemarkedet i barnehagen på lørdag :)

onsdag 10. november 2010

Barnebursdag

 Bursdagstoget
 Dette toget fikk min sønn av ei god venninne av meg da han var 2 år :)


På lørdag braker det løs med barnebursdag!! Min lille gutt blir nemlig 5 år på søndag..tenk at det er hele 5 år siden jeg var høygravid og trøkkte ut denne lille gullklumpen, vel liten er vel ikke helt sant for han var 3965gram da han ble født 2 uker på overtid. Hurra for lystgass og epidural!! Spesielt lystgassen var morro å få prøve, etter noen drag av den hadde jeg ombestemt meg.. Jeg skulle ikke føde nå, jeg skulle ut av sykehuset og down town Reykjavik og danse litt før denne morroklumpen som hadde latt vente på seg i 2 uker på overtid fant ut at det var greit å komme ut og hilse på mor og far. Vel, etterhvert oppdaget jeg jo at det sikkert ikke var så mange ute på by'n på en søndags kveld, selv ikke i Reykjavik!!

Jeg er veldig glad i å pynte kaker, og dette vet min sønn å utnytte.. Han bestiller gjerne 2-3 kaker pr bursdag og a mor gjør som han vil ;) På 2 årsdagen hadde han ikke så mye peiling så da lagde jeg disse her.
Denne hadde vi hjemme på selve dagen.
Uffda, ikke så bra bildekvalitet her men dette skal forestille ei ku ;)3års dagen var litt verre for da ønsket han seg Lynet McQueen og Thomas toget..
 Så da ble det bilbane med biler på
Thomas toget

På 4 års dagen ble han vel kravstor og ville ha Lynet, Thomas toget og sjørøverkake!!
Sjørøverkaka har ikke jeg bilde av på min PC så den får jeg ikke vist frem og ikke tok jeg bilde av Thomas kaka så da blir det kun Lynet McQueen..


Mitt første møte med sukkerpasta.. Ble ganske fornøyd med resultatet altså :) Dette var da kaka som ble med på feiring i barnehagen. Fikk høre at et av barna gråt da de skulle skjære i Lynet :P

I år har guttungen bestilt Kaptein Sabeltann kake og Lynet McQueen!! Vi får se hva vi får til.. vi skal jo feire både lørdag og søndag pluss en feiring i barnehagen..

Ha en super onsdag alle sammen :)

tirsdag 9. november 2010

Litt å henge fingrene i..

Fargerikt prosjekt som antagelig blir ferdig i kveld eller i morgen.. setter inn bilder av det ferdige produktet når det er vasket :)
Ha en super tirsdagskveld :)

søndag 7. november 2010

Søndag

Jeg har ikke skrevet noe her på over en uke! Jeg har rett og slett ikke vært i det kreative hjørnet siden lørdag morgen for en uke siden, da vi fikk budskapet om hvem det var som ble utsatt for den tragiske togulykken i Drammen. Det har vært en tung og vanskelig uke for familie og venner til min manns kjære kollega som var på vei hjem etter en hyggelig sammenkomst på arbeidsplassen da han ble påkjørt av flytoget. Kjempetragisk ulykke!! Vi har vært preget av tragedien i form av sjokk og vantro over at det faktisk er en vi kjenner som har vært i utsatt for noe så tragisk. Når man hører sånne nyheter så er det veldig sjelden man kjenner vedkommende eller noen i nærmeste familie/vennekrets. Min mann og en kompis var de siste av de som kjente han som så han i live. Vi skulle gjerne ha vært i begravelsen, men siden den finner sted på Island så lar det seg ikke gjøre, dessverre.
Jeg har laget et lite englehjørne med levende lys som vi har tent for vår kjære *******, samboeren,  familie og venner. Hvil i fred.
 ---------------------------------------------------

Vi har vært på en deilig søndagstur i finværet i dag :)
 Hele familien.
 Far og sønn med varm kakao med krem.
Lille H sov så søtt i vogna etter storebror med heklateppe fra mommo


 Litt å spise er godt når man våkner.
 Greit å bytte fra ullpose til dress når man skal ut og utforske lekeplassen


 På turen hjem er det greit å bære sykkelen når man ikke orker å sparke lenger ;)

Smilende snuppe :)

Håper dere har hatt en super søndag alle sammen!! For det har vi :)
Lover at jeg skal være flinkere å blogge i tiden framover :) Har en del prosjekter på gang som MÅ være ferdige innen to uker!!