onsdag 16. februar 2011

Karneval

Barna mine er fortsatt litt pjuske, men de skal nok være i fin form på fredag tenker jeg for jeg skal holde de hjemme i morgen også for sikkerhets skyld!!
På fredag er det karneval i barnehagen. Almar gleder seg stort!! Jeg er så glad for at barnehagen har et tema for karnevalet. Da blir det liksom gjort litt mere ut av det :)
Første året Almar gikk der(da var han 2år) var det "Bondegård" som var tema, da gjorde de avdelingene om til bondegårder, med høy og greier!!
Jeg gjorde det veldig enkelt siden han gikk på småbarnsavdelinga og der gikk det ganske rolig for seg. Kjøpte en hvit genser og strømpebukse på H&M og sydde kaninører og en tynn lue i hvit stoff samt en liten dusk til hale som ble festet på strømpebuksa :)
Søte kaninen min

Tenk at han har vært så liten da :)

 Andre året, og hans første år på storavdeling var det "Dyrene i Afrika" som var tema. Veldig stas var det å kunne spille på trommer og greier :) Almar ville veldig gjerne være en sebra!! Fast bestemt var han, og ingen kunne få han til å gå med på noe annet!! ;) hehe og siden hans ord var lov så dro jeg om mamma på Stoff og Stil og kjøpte med litt sebrastoff og satte igang med syingen ;) Vi tok utgangspunkt i en pysjamas.
Dessverre ville ikke guttungen ta den på før vi var i barnehagen og han så at de andre også hadde på seg kostymer, og selvfølgelig glemte jeg å ta med kameraet mitt. Så noen bilder av en 3 åring i sebrakostyme finnes dessverre ikke :( Men jeg har da en sporty 5 åring som er villig til å posere i et litt for lite sebrakostyme for dere flotte lesere ;)

Tøffingen

Lillesøster vil veldig gjerne være med på bildet :)Tredje året var det "Eventyr" som sto for tur. Etter mye om og men så ble det bestemt at det var veldig kult å være Troll. En stoffbit(møbelstoff) fra en "forundringspose" fra S&S, avlagt joggebukse og en tynn genser, litt stoffrester til lapper, fingerhekla snor og en ulllue lånt fra far ble et egnet kostyme :)


Veldig opptatt av halen, og at den skulle komme med på bildet ;)

Svinge litt med halen ;)
 Til halen brukte jeg strikkene som jeg klippte av da jeg klippte opp buksa, sydde de sammen og festet på noe av stoffet jeg kjøpte året før til sebrakostymet.
Søtingen

I år er det "Fest på slottet" som er tema. Da kan man være en som bor eller jobber på slottet. Da jeg leste plakaten for Almar, som ble hengt opp i barnehagen sa han med en gang; "Mamma, jeg skal være kokken jeg!!" Så nå skal jeg sy kokkekostyme til han ;) stoffet er kjøpt på bruktbutikken og får seg en runde i tørketrommelen nå!
Er fortsatt litt usikker på hva snuppa skal være! Jeg har en sikkelig prinsessekjole som hun kan bruke, men tenker at jeg sikkert får litt oppi halsen av prinsessegreier etterhvert og lurer derfor på om jeg skal benytte anledningen og kle henne ut som noe annet ;) Kanskje kokkens hjelper, eller en liten kjøkkenmus? Noen som har noen forslag?? Tar imot de med en stor takk :)

Ha en fin onsdag videre :)

4 kommentarer:

 1. Åhhh, så harlige kostymer!!
  Du e FLINK altså!! :o)

  Satse på at de blir friske då. Han min e fortsatt ikkje heilt i form.

  SvarSlett
 2. Jøyemeg det sebra kostymet var heeelt rått!Du kan virkelig sy Dagny:)Knallfine.
  Jeg har også det prinsesse opplegget langt oppunder...men jeg har virkelig ikke noe særlig forslag. Hva med en Hoffnarr?Du vet de som står for underholdninga :)

  SvarSlett
 3. Kan ikke snuppa være Kokkens store sleiv? Det er jo bare å kle henne i brunt og lage en avrundet firkantet hodesak

  Ville nok blitt karnevalets midtpunkt ; )

  SvarSlett
 4. Hei,

  gir meg over så flink du er! Mini-Dagnyene er jo bare skjønne <3

  Hørte bloggetreffet var koselig, håper det blir flere sjanser til å være med.

  Ha en flott kveld :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen kommentar, da blir jeg veldig glad :)